“När vi lyckades reducera nästan all strålning förstod vi att våra mobilskal borde intressera mobilanvändare över hela världen.”

RP of Sweden är en svensk utvecklare av moderna mobilskal. Produkterna bygger på en unik uppfinning som vi gjorde i sökandet efter att reducera den strålning som vi och våra barn exponerades för via mobiltelefoner. Målet med produkten var att utöver strålningsreduceringen även slippa dyra reparationskostnader på krossade skärmar som kunde uppstå vid upprepade tillfällen.

Det började med en mängd olika prototyper och mätningar på mobiltelefoners strålning i offentliga miljöer samtidigt som vi fick kontakt med Professor Olle Johansson – en av Sveriges främsta experter inom strålning. Olle var till en början mycket skeptisk till vår idé då de första testerna gav ett resultat långt under förväntningarna.

Efter en lång tids modifiering av prototyperna var det till slut ett misstag i produktionen som gav oss lösningen på hur vi skulle reducera strålningen utan att påverka täckning och batteritid. Tester i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland samt på ett av de mest respekterade laboratorierna i Finland, Verkotan, gav alla samma enastående resultat. Professor Olle Johansson övervakade en SAR-mätning samt flera mätningar av effekttäthet på Verkotan Oy i Finland som visade en strålningsreduktion på upp till 99%.

I samband med detta registrerades bolaget Aluminum Radiation Protection Sweden AB (RP of Sweden) och en patentansökan gick iväg till PRV. Omedelbart startades produktionen av RP of Sweden-mobilskal till iPhone, Samsung och Huawei.

Idag kan vi erbjuda ett rejält stötsäkert mobilskal med tillhörande skyddsglas som reducerar strålningen från din mobil med 70 – 99%. All produktion sker i Sverige och tack vare den höga kvalitén erbjuder vi 5 års garanti mot materialfel.

Våra produkter utvecklas och förbättras konstant för att kunna erbjuda dig som kund ett mobilskal som utöver strålningsreducering och stötsäkerhet även uppfyller höga krav på design och användarvänlighet.

Har du några frågor eller funderingar kommer du i kontakt med oss här.
Stort tack för att du besöker oss!


Jag är verkligen supernöjd och rekommenderar det till alla! Tack för snabb leverans!

Ida Vasara-Hammare, Luleå


Älskar dessa skal! Snygg design och grymt att de reducerar strålning. Rekommenderar verkligen!

Malin Olofsson


Bra och rejäla skal. Jättenöjd och rekommenderar dom till alla jag känner!

Karl Albrektsson, Stockholm
Cesar Forslund


Blankt och fint skal, mycket stylish! Supernöjd! Bra och snabb service.

Cesar Forslund, Gävle
Ida Lunå


Supernöjd med mitt skal!! Så fantastiskt att ha ett mobilskal som reducerar så mycket strålning!

Ida Lunå, Falun
Bo Tillman


Skalet passar jättebra å skärmskyddet är lätt att montera. Har iPhone 8 Plus. Rekommenderas!

Bo Tillman, Gävle